Közel két százalékos mínuszban járt délben a Budapesti Értéktőzsde vezető index, a BUX a délelőtt folyamán 16 534 pontnál érte el minimumát, innen 16 660 pontig pattant vissza jegyzése, ez így is közel két százalékos mínusz az előző napi záróértékhez képest. A vezető részvények közül a rubel esésére reagálva profit warningot bejelentő Richter szerepel a legrosszabbul. A gyógyszergyári részvények árfolyama gondolkodás nélkül esett át a 3670-3680 forintos masszív támaszzónán, s csak a 3504 forint fogta meg a kurzust, délre 3538 forintra kapaszkodott vissza, ez 4,38 százalékkal marad el hétfői záróértékétől. Az eddigi forgalma meghaladja az egymilliárd forintot.

A napok óta rosszul szereplő OTP-t sem kímélik az eladót, a befektetők nyilván orosz leánybankja és kitettsége miatt büntetik a bankpapírt. Az árfolyam 1,6 százalékos csökkenést követően 3894 forint alatt járt délben. A Mol stagnál, 11 350 forinton, érdemes megjegyezni, hogy ez a szint az elmúlt évben masszív támasz volt az olajrészvény árfolyamában.

A Magyar Telekomot sem kerülte el az általános rossz hangulat, a távközlési papír kétszázalékos mínsuzban, 336 forinton járt délben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!