Oroszországban szombaton munkanap lesz, amivel ledolgozzák a hétfőt, így háromnapos munkaszünet lesz vasárnaptól országosan.

A moszkvai értéktőzsde utoljára egy hete pénteken volt nyitva. Akkor a rubel elszámolású MOEX index 21,20 százalék emelkedéssel, 16 060,83 ponton zárt, egy hét alatt 30,66 százalékkal gyengült.

A dollárban számított RTS index múlt pénteken 26,12 százalékkal, 936,94 pontra erősödött, egy hét alatt 35,99 százalékkal süllyedt.

A moszkvai tőzsde egyúttal azt is bejelentette, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette az euróban történő shortolást. A döntést az orosz elszámoló központ döntése alapján hozták meg.

A deviza- és pénzpiaci kereskedések az előző napokhoz hasonlóan közép-európai idő szerint 8-17 óra között zajlanak.

Korábban az orosz jegybank úgy döntött, hogy pénteken nem lesz kereskedés az értéktőzsdén, a héten már ötödször. A kötvénypiacon a kereskedés korlátozottan, rubelben történő elszámolással folyik - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!