Nagyon közel jár már a 400 forintos lélektani határhoz az euró/forint árfolyam. Március 7-én a nyitás előtt 395 forint fölé emelkedett az euró és csaknem 364 forintig a dollár árfolyama, ami történelmi mélypont. Később valamelyest erősödött forint, de még mindig 390 körül jegyzik az eurót. Nyitás után tovább gyengült a forint, reggel 9 után 396 forint fölött jegyezték az eurót.

Az orosz-ukrán háború kitörése előtt 355 forint körül volt az euró/forint árfolyam, azóta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sem szóbeli intervencióval, sem a múlt heti kamatemeléssel nem tudta megfékezni a zuhanását. 

Rövid távon attól függ a forintárfolyam, hogyan alakul a háború. Egyelőre senki sem látja, hogy mi lesz a kiút a jelenlegi a helyzetből. Van esély rá, hogy még a mostani szintekről is tovább gyengüljön a forint, mert a háborús félelem és kockázat felülírja a magyar gazdaság eredményeit és a magas kamatot - mondta Jobbágy Sándor, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető makrogazdasági elemzője az RTL.hu-nak.

A technikai elemzésekf szerint az, hogy 381 forint fölé emelkedett az árfolyam a múlt héten, megnyitotta a lehetőséget arra, hogy 400 forint fölé kerüljön a kurzus.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!