Az Ukrajna ellen csütörtök hajnalban indított orosz invázió miatt a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon bizonytalanság lett úrrá, a vezető tőzsdeindexek esésnek indultak. A háború miatt a moszkvai értéktőzsde csütörtökön délelőtt felfüggesztette a kereskedést. 

Szintén leállt a kereskedést az ukrán tőzsdén. Ukrajna emellett rögzítette a helyi deviza, a hrivnya árfolyamát. Kirill Sevcsenko, az ukrán jegybank vezetője az MTI szerint azt mondta: 

"Felfüggesztjük Ukrajna devizapiacának munkáját a devizaértékesítés kivételével. A devizák hivatalos árfolyamát a 2022. február 24-i szinten rögzítjük."

A jegybank vezetője azt is közölte, hogy megtiltották a valutákban való készpénzkibocsátást, és a számlákról történő készpénzfelvételt napi 100 000 hrivnyában - 1,1 millió forintban - korlátozták.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!