Az Ukrajna elleni múlt csütörtökön indult orosz támadás óta a legtöbb nyersanyag ára jelentősen emelkedett. 

A Brent olajfajta is fokozatosan drágult kedd éjszaka, szerda hajnalban a hordónkénti ár megközelítette a 110 dolláros szintet a Bloomberg adatai szerint, hasonlóan drága Brentre nyolc éve nem volt példa. 

Az áremelkedés annak ellenére folytatódott, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei 60 millió hordó olajtartalék felszabadításáról döntöttek kedden. A lépés célja pedig pont az volt, hogy megakadályozzák a háború miatti fokozatos olajár-emelkedést. 

A Brent típusú olaj januárban még 80 dollárba került hordónként, vagyis ahhoz képest majdnem 40 százalékkal drágult. 

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!