Az ázsiai piacokon látottakhoz hasonlóan az európai tőzsdeindexek is csökkenhetnek a csütörtöki nyitás után az Ukrajna elleni orosz támadás miatt. 

A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a csütörtöki kezdéskor a vezető európai indexek akár 2-4 százalékkal is eshetnek - írja az MTI. 

Az amerikai tőzsdeindexek is csökkentek szerdán. A Dow Jones több mint 460 pontot veszített, és mintegy 11 hónapja a legalacsonyabb szinten zárt; az S&P 500 1,8 százalékot esett. 

Az olaj 2014 óta először átlépte a 100 dolláros hordónkénti árat.  Az arany 2021 januárja óta a legmagasabb, 13 hónapos csúcsot ért el két százalékos emelkedéssel 1948,77 dolláron. 

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!