Mint emlékezetes, az Investsberbank Csoport 96,4 százalékos részvénycsomagját értékesítő természetes személyek és jogi személyek képviselői, valamint a vevő OTP Bank vezetői 2006. július 3-án Moszkvában írták alá az adásvételre vonatkozó szerződést. A részvény-adásvételi szerződés aláírása óta az Investsberbank két leánybankja beolvadt az Investsberbankba, így az OTP Bank a már egyesült bankban szerzett 96,4 százalékos részesedést. A tulajdonosváltáshoz kapcsolódó rendkívüli közgyűlésre várhatóan 2007. januárjában kerül sor. A tranzakció zárását követően az OTP Bank a moszkvai központú hitelintézet transzformációjára és integrációjára összpontosít.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!