Orosz hitelek segítik Amerikát

Oroszország jelenleg a hetedik az Egyesült Államok fontosabb hitelezői sorában - közölte az amerikai pénzügyminisztérium az államkötvények külföldi tulajdonosaira vonatkozó júniusi adatokat ismertetve.
NAPI, 2009. augusztus 18. kedd, 08:38

Oroszország birtokában 119,9 milliárd dollár értékű amerikai értékpapír van. A lista élén Kína áll 776,4 milliárd dollárral, Japán 711,8 milliárd dollárnyi amerikai értékpapír tulajdonosa. A listán az első tíz között szerepel Nagy-Britannia (214 milliárd), 15 kőolajexportáló ország alkotta csoport (közöttük Szaúd-Arábia és Venezuela, 191 milliárd), a Karibi-medence országai (189,7 milliárd), Brazília (139,8 milliárd), Luxemburg (104,2 milliárd), Hongkong (99,8 milliárd) és Tajvan (77 milliárd dollár).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK