A Mol Magyar Olaj- és Gázipari NyRt. 2006. december 1-én kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be egy olajmező 100 százalékos részesedésének megvásárlására, mely Oroszország egyik jó csővezetéki kapcsolatokkal rendelkező fő olajtermelő régiójában fekszik. A mező több mint 60 millió hordó bizonyított és várható készlettel rendelkezik az egyik vezető készletminősítő vállalat által készített értékelés szerint. A termelés jelenlegi szintje 1800 hordó/nap, amely a Mol mezőfejlesztési tervei alapján jelentősen növelhető. A Mol szerint a mező megvásárlása jól illeszkedne a társaság korábban meghirdetett stratégiájába, amely kiemelt szerepet szán további kutatási és termelési projektek megszerzésének Oroszországban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!