Az orosz pénzügyminisztérium korábban azt közölte, hogy idén 3 milliárd euróért tervez új kötvényeket piacra dobni és 4 milliárd dollárért lejáró adósságpapírokat újakra cserélni. Hétfő kora esti állapot szerint a kötvények iránti kereslet már felülmúlta a 3 milliárd eurót.

A 10 éves kötvény hozamcélja 4-4,5 százalék, a 30 éves adósságpapíré pedig 5-5,5 százalék.

Az orosz államadósság a GDP 12,9 százaléka volt a múlt év végén. Oroszország tavaly májusban bocsátott ki először dollárban jegyzett eurókötvényt azóta, hogy nemzetközi pénzügyi szankciókkal sújtották a Krím annektálása miatt. Az 1,75 milliárd dollár összegű, 10 éves lejáratú adósságpapír kibocsátásában az orosz VTB Capital segédkezett.

Oroszország előzőleg 2013 szeptemberében adott el utoljára kötvényeket külföldön, akkor 7 milliárd dollár értékben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!