A 15,5 millió dolláros ügylet zárásához különböző feltételek teljesülése, köztük az orosz versenyhivatal jóváhagyása szükséges. A szóban forgó projektvállalat kezében van - a Mol résztulajdonában lévő ZMB olajmező - közelében található szibériai Szurgut-7 blokk kutatási engedélye. A kutatási terület 330 négyzetkilométer nagyságú, jelentős méretű olajmezők veszik körül (ZMB, Malobalyk, Sredne Balyk, Chupalskoye), amelyek készlete 15-75 millió tonna közé esik. A terület infrastrukturális ellátottsága jó, 8 km-re halad el a blokk szélétől az olajtávvezeték. A ZMB mező felszíni berendezéseinek közelsége szinergiát jelenthet találat esetén. A kutatási periódus 4 év, amelyet 18 éves termelési időszak követhet. Áldott Zoltán, a magyar olajcég kutatás-termelés divíziójának ügyvezető igazgatója az ügyletet kommentálva elmondta: „a rendkívül sikeres ZMB termelő projekt mellett a jövőbeli termelés megalapozásaként társaságunk fontos szerepet szán további lehetőségek megszerzésének is oroszországi kutatás-termelés stratégiájában. A Surgut-7 projekt földrajzi elhelyezkedése, a ZMB mezőhöz való közelsége ígéretes lehetőség a Mol oroszországi tevékenységének bővítésére.”

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!