Országos rádió mellett tévét is akar az econet

A nappaliban található valamennyi szórakoztatási funkciót magába sűrítő platform fejlesztéséhez nyert közel száz milliós állami támogatást az econet.
Mezősi Tamás, 2009. október 29. csütörtök, 13:46
Fotó:

Aktív TV3.0 néven olyan platformot fejleszt az econet, mellyel webes hozzáférés alapon kiváltható a kábel tévé előfizetés, és amelyre a nappaliban lévő összes szórakoztatási funkció telepíthető. A cég ehhez 95 milliós állami támogatást is nyert. A fejlesztés tervezett ideje két év.

A végeredményként létrejövő szórakoztató platformon a cég szerint rendkívül hatékonyan, akár személyre szabottan helyezhetők majd el a reklámok, ezért azt magasabb áron kínálhatnák a hirdetőknek.

Vélhetőleg azonban még mindig inkább az országos rádiófrekvencia elnyerésének híre és nem ez a bejelentés áll az econet papírok mai száguldásának hátterében. A cég részvényei az engedélyezett legnagyobb mértékben, közel 15 százalékkal drágultak a szerdai 15 százalékos emelkedés után, forgalmuk pedig meghaladja a 180 millió forintot.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK