A délutáni órákban tovább emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) irányadó indexe, a BUX. A mutató 35 600 pont fölé ment, 1,2 százalékos pluszban volt a koradélutáni órákban. A legnagyobb forgalmú részvény az OTP, amely csaknem 4 milliárdos forgalomban 2,23 százalékos rali után 11 ezer forinton forgott.

A nap nyertesei között van még a CIG Pannónia és a Mol is. A vesztesek közé került viszont a Rába és a Pannergy.

Az Equilor friss elemzésében arról írnak, hogy miközben a világgazdaság évtizedek óta nem látott visszaesést szenved el a koronavírus miatti gazdasági leállás miatt, a jegybankok továbbra is fenntartják a pénzpumpát, és plusz likviditást engednek a pénzügyi rendszerbe.

A globális kilábalás a legoptimistább előrejelzések szerint V alakú lehet, de a felpattanás mértéke eltérhet a világ különböző pontjain. Az eurózóna országai gyengébb teljesítményt mutathatnak a tengerentúlnál, miközben Magyarország ellenállóbb lehet a vírus gazdasági hatásaival szemben, és az idei mindössze három százalékos visszaesés után jövőre már 4 százalékos növekedés következhet.

Ha a vírus második hulláma miatt nem lesznek jelentősebb hatósági zárások, a részvénypiacok ősz előtt új csúcsra érkezhetnek annak ellenére, hogy a vállalatok gazdálkodása ezt nem feltétlenül támasztja alá, ráadásul a stabilitással rendelkező technológiai cégeknél már a dotcom lufi óta nem látott árazási szintek is láthatóak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!