Örülhetnek a devizahitelesek: erősödött a forint a frankkal szemben

A forint komoly erősödést ért el a svájci frankkal szemben a svájci jegybank kamatdöntése után, az euró ellenében viszont kissé gyengült.
NAPI, 2010. szeptember 16. csütörtök, 17:36
Fotó:

A nap egyik nagyon várt eseménye a svájci jegybank kamatdöntése volt. Az SNB ugyan nem változtatott az alapkamaton, de a döntést követően gyengülésnek indult az ország fizetőeszköze a főbb devizákkal szemben, ami áttételesen a forintnak is segített.


Az euró/frank árfolyam 1,30 körüli szintről 1,33 közeli szintig emelkedett, ezzel párhuzamosan pedig a frank/forint árfolyam 215 környékéről 213 alá ment, az euró/forint árfolyama pedig 282-ről 281,40-re zuhant.


A svájci frankot délután öt óra körül 213,20 forinton jegyezték 1,3260 frankos euróárfolyam mellett.


Az eurót csütörtök délután öt óra körül 282,85 forinton jegyezték. A magyar fizetőeszköz a régiós devizákhoz hasonlóan mozgott - mondta Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője. A szakember ugyanakkor megjegyezte, hogy a magyar deviza nem nagyon tud erősödni. A forint arra a hírre sem reagált érdemben, miszerint a Moody's egyrészt szerdán Magyarország pénzügyi megbízhatóságát kifogásolta, másrészt csütörtökön egy lengyel és cseh felminősítést is meglebegtetett - jegyezte meg Kolba.


Az euró a dollárral szemben 1,3000 alatti jegyzésekről 1,3100 fölé, a svájci frankkal szemben 1,3000 alatti jegyzésekről 1,3300 fölé, a japán jegybank szerdai intervenciója utóhatásának következtében pedig a jennel szemben 111 alatti árfolyamról 112 fölé erősödött.


A jennel szemben a dollár is erősödött, délután öt óra körül 85,80 volt a kurzus.  


A dollárt 216 forinton jegyezték 1,3070 dolláros euróárfolyam mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK