Örülhetünk: zöldbe borult Európa

Mérsékelten emelkedő indexekkel indult a kereskedés pénteken a vezető európai értéktőzsdéken.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 25. péntek, 09:33
Fotó: Reuters

A londoni FTSE-100 index 0,19 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,08 százalékkal, a frankfurti DAX pedig 0,12 százalékkal emelkedett a nyitást követő percekben. Az euróövezeti EuroStoxx50 0,01 százalékkal erősödött - írja az MTI.

Csütörtökön vegyesen zártak a vezető európai értéktőzsdék. Az FTSE-100 0,33 százalékkal, a DAX pedig 0,05 százalékkal emelkedett, a CAC-40 viszont 0,04 százalékkal süllyedt. Az EuroStoxx50 0,27 százalékkal nőtt. (Fontos változás jön a Molnál szeptemberben.)

Az eurót pénteken 9 óra körül 1,1792 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi piacon a kora reggeli 1,1799 dollárral szemben. Az európai valuta árfolyamát megterhelte, hogy a német importárak a júniusi 2,5 százalék és az elemzők által várt 2,3 százalék helyett júliusban csak 1,9 százalékkal emelkedtek. Az importárszint erősen befolyásolja a fogyasztói árak alakulását, az alacsony infláció késleltetheti az Európai Központi Bank monetáris politikájának szigorítását, ez pedig az euró gyengülése irányában hat.

Az olajpiacon az európai tőzsdenyitásig a globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent hordójának ára 38 centtel 52,42 dollárra, a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) fajta jegyzése pedig 33 centtel 47,76 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK