A Deutsche Telekom a harmadik negyedévre vonatkozó korrigált nettó nyeresége 7,1 százalékkal magasabb lett az előző év azonos időszakában regisztráltnál, meghaladva az elemzők elvárásait is. Egy jelentős egyszeri adótétel miatt az előző év harmadik negyedévében jelentett 1,96 milliárd eurós profitnak mindössze töredékéről, 259 millió eurós nyereségről érkezett bejelentés a Deutsche Telekomtól - idézi a Bloomberg a társaság eredményét. Európa legnagyobb távközlési cége a vezetékes ügyfelek számának csökkenésével indokolja az alacsonyabb nyereséget, mondván a Deutsche Telekom vonalas telefonjait használók száma szeptember végéig 1,6 millióval csökkent. Az elemzők 15,7 milliárd eurós forgalom mellett 525 millió dolláros profitot vártak a cégtől, a Deutsche Telekom jelentése szerint az előző év azonos időszakához képest 1,4 százalékkal magasabb forgalmi adatok pedig megfeleltek az elvárásoknak. Egyszeri tételek nélkül 1060 millió euró lett a cég korrigált nettó eredménye, amely 7,1 százalékkal lett magasabb az előző év azonos időszakában regisztráltnál. A vállalat EBITDA-ja 5,13 milliárd euró lett a negyedévben, amelyet jelentősen megterhelt egy adófizetéshez kapcsolódó 700 millió eurós tétel. A DT a mobilszektorban elért jó eredményeinek hatására a jövő évre vonatkozóan emelte a cash flow várakozását. A Deutsche Telekom részvényei 2,1 százalékot emelkedtek a frankfurti tőzsdén a bejelentést követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!