Örülnek a befektetők, erősebb a forint

A forint erősödéssel indította a szerdát.
NAPI Online, 2008. március 12. szerda, 10:44
Fotó:

Az euró árfolyama a kedd esti 261 forint körüli szinthez képest szerdán délelőtt 260 forintra süllyedt. Az erősödés egyrészt a Fed likviditásbővítő csomagjának bejelentése utáni globális tőkepiaci optimizmusnak, másrészt a magyar állampapírpiacon tapasztalható megnyugvásnak köszönhető.

Kolba Miklós, az ING devizakereskedője szerint a további erősödésnek a 258,50 forintos technikai szint állhat az útjában, míg a másik irányban a 262,50 forintos szint lehet meghatározó. A dollár ugyancsak olcsóbb lett, a zöldhasú forint jegyzése a reggeli 169,60-ról 169-re süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK