Örülnek a stresszteszt eredménynek Európában

Emelkedéssel indult a kereskedés Európában, főleg az Európai Központi Bank (ECB) által vasárnap közzé tett banki stresszteszt eredmények miatt.
Napi.hu, 2014. október 27. hétfő, 10:00

Az FTSE-100 0,4, a DAX és a CAC-40 0,5 százalékkal erősödött a vasárnapi banki stresszteszt eredménye miatt. A Stoxx Europe 600 0,6 százalékkal járt a pénteki záróértéke felett. A periféria indexei közül 10 óra előtt pár perccel, az erős kezdés után a milánói FTSE MIB átcsúszott a veszteséges zónába, 0,1 százalékkal járt a pénteki zárószintje alatt. Madridi IBEX-35 viszont 0,2 százalékos emelkedésben volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tever kneif, 2014.10.27 11:18

Örülnek a stresszteszt eredménynek Európában.

Tehát a bankok tőbbsége egy tőzsdei ősszeomlást a saját kapitáljábol finanszirozni tudja, ha tudja.Az adott esetben majd elválik, minden esetre nem kell sokáig várni.

Az EURO országokban máris veszik a részvényeket, tehát az ECB által a gazdaság helyett a bankokba pumpált

olcso kamatu pénz a tőzsdén kerűl bevetésre, elkerűlve a real gazdaságot.

Hatalmas irammal nő a LUFI.

Ezért ezekben az országokban nincs gazdasági névekedés, hanem visszaesés.

Ennyit ért az ECB gazdaságot fellenditő pénzűgyi politikája.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html