Örült a Wall Street a Fed-nek

Jelentős pluszban zártak a vezető indexek Amerikában - a Fed jegyzőkönyve miatt volt nagy az öröm.
Napi.hu, 2015. november 18. szerda, 22:58
Fotó: Reuters

A Dow 248 ponttal a keddi zárószintje felett fejezte be a napot, ami 1,4 százalékos pluszt jelent az indexnek. Az S&P-500 1,6, a Nasdaq 1,8 százalékkal erősödött. Az amerikai indexek eleve emelkedéssel indították a napot, aminek a Fed jegyzőkönyve egy újabb lendületet adott. Ebből ugyanis az derült ki, hogy a jegybanki döntéshozók többsége a legutóbbi ülésen nyitott volt a decemberi kamatemelésre. Az S&P-500-ban mind a 10 szektor nyereségben zárt, az emelkedést az egészségügyi és pénzügyi szektor húzta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK