A kiváló társaság, a teherautó-gyártó Ivecót, illetve traktor-összeszerelő CNH Globalt tömörítő Fiat Industrials SpA részvényeiért a Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint 9,40 eurót adhatnak majd a befektetők, míg a "régi" Fiat-papírok 6,65 eurót érhetnek majd a milánói kereskedésben. (A jelenlegi részvényesek minden papírjuk után egy-egy Fiat-, illetve Fiat Industrials-részvényt kapnak.) A konszenzust alapul véve a két papír együttes értéke mintegy 7 százalékkal haladhatja meg a pénteki, szétválás előtti záróárat.

Ennek ellenére az első nap igen volatilisnek bizonyulhat, hiszen a Fiat nem adott egyértelmű iránymutatást a két vállalat várható éves teljesítményét illetően, ráadásul a meglévő nyereségvárakozás sem számol a Chryslerben meglévő részesedéssel.


A szétválási terv áprilisi bejelentése óta mintegy 50 százalékot erősödött a Fiat-részvény, amellyel európai szektortársai közül a legjobb teljesítményt tudhatja maga mögött. Ennek ellenére az időzítés nem a legszerencsésebb, a december végi kínai jegybanki kamatemelés, illetve a pekingi hivatalos autóbeszerzésekre hirdetett moratórium folytán az elmúlt két hétben erősen alulteljesítettek az autógyártók részvényei.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!