A piacok kedvezően fogadták azokat a híreket, amelyek szerint az IMF akár 600 milliárd dollárral is megnövelné hitelezési forrásait, hogy így segítsen az eurózóna adósságválsága által leginkább sújtott államokon.

A német és a portugál kötvényaukción bekövetkezett hozamcsökkenés, illetve a Goldman Sachs várakozásokat felülmúló gyorsjelentése szintén jó jelnek bizonyult, miközben a Világbank lefelé módosított globális növekedési prognózisa óvatosságra intette a befektetőket.

A CAC−40 0,2 százalékos gyengülésével és a DAX 0,3 százalékos többletével szemben az FTSE−100 0,2 százalékkal, 5702 pontra emelkedett. A londoni index ezzel 2011 októbere óta először tudott 5700 felett zárni. A Footsie-t az olajár szánkázását követő olajipari részvények ellenében a bank- és bányaipari papírok húzták feljebb. A Rolls-Royce és a BT Group részvényeit egy-egy leminősítés küldte lejtőre, míg az Imperial Tobacco azért zuhant közel 5 százalékkal, mert szerdán már osztalékszelvény nélkül forgott.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!