Örültek Európában a Fed döntésének (bővített)

Az európai részvények hathavi csúcsra emelkedtek a Fed 600 millió dolláros további kötvényvásárlási tervének szerdai bejelentését követően. Az indexeket még a BNP Paribas és az Unilever jó eredménye is húzta.
NAPI, 2010. november 4. csütörtök, 18:00
Fotó:

A londoni FTSE-100 index 1,98 százalékkal 5863 ponton, azaz kétéves csúcson zárt. A frankfurti DAX-30 1,77 százalékkal, a párizsi CAC-40 1,92 százalékkal a szerdai záróértéke felett fejezte be a csütörtöki kereskedést. A Stoxx 600 Europe indexe 1,6 százalékkal erősödött.
 

Franciaország legnagyobb bankja, a BNP Paribas 3,9 százalékkal drágult, miután profitnövekedése felülmúlta a várakozásokat. Az Unilever pedig 5,9 százalékkal emelkedett, miután várakozások feletti volumennövekedésről adott számot. A BHP Billiton árfolyama 6,4 százalékkal rekord szintre drágult, miután Kanada megakadályozta a Potashra tett 40 milliárd dolláros ellenséges felvásárlási kísérletét.


Elemzők a csütörtöki rallyt az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed újabb kötvényvásárlási programjának hatásával indokolták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK