A 200 éves norvég börzeüzemeltetőre először az Euronext tett december végén részvényenként 145 norvég korona vételi ajánlatot. A Nasdaq egy héttel később ráígért, majd az árat többször emelte a két fél úgy, hogy végül mindketten 158 koronát ajánlottak részvényenként.

Ez a vételi ár mintegy 6,8 milliárd koronára (779 millió dollár) értékeli az oslói börzeüzemeltetőt - írta az MTI.

Az amerikai tőzsdeüzemeltető oslói bevásárlása jól kiegészítené a cég észak-európai portfólióját, miután már a Nasdaq tulajdonában vannak a legfontosabb dán, svéd és finn börzék. Az Euronext párizsi, brüsszeli, amszterdami, lisszaboni és dublini tőzsdéket igazgat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!