Tovább küzdenek az oslói tőzsdéért

A több európai börzét működtető Euronext 158 norvég koronára emelte vételi ajánlatát az oslói tőzsdeüzemeltető Oslo Bors VPS-re, és ezzel tovább tart a harc a norvég cég megszerzéséért az amerikai Nasdaq vállalattal.
Domokos László, 2019. február 11. hétfő, 12:38
Fotó: Shutterstock

A 200 éves norvég börzeüzemeltetőre először az Euronext tett december végén részvényenként 145 norvég korona vételi ajánlatot. A Nasdaq egy hete azonban ráígért, 152 koronát ajánlott részvényenként és ezzel 6,54 milliárd koronára (770 millió dollár) értékelte az oslói börzeüzemeltetőt.

Még aznap az Euronext azt közölte, hogy ezt nem hagyja annyiban, jobb ajánlattal rukkol elő, de azt csak most hozta nyilvánosságra. A hétfőn megemelt felvásárlási ajánlata az Oslo Bors VPS értékét 785,7 millió dollárra teszi.

Az amerikai tőzsdeüzemeltető oslói bevásárlása jól kiegészítené a cég észak-európai portfólióját, miután már a Nasdaq tulajdonában vannak a legfontosabb dán, svéd és finn börzék.

Az Euronext párizsi, brüsszeli, amszterdami, lisszaboni és dublini tőzsdéket igazgat - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK