Összefogás az amerikai olajért

A Royal Dutch Shell Plc és Szaúd-Arábia megállapodást kötött, hogy a texasi olajfinomítójuk méretét a kétszeresére növelik, hogy kielégíthessék a növekvő amerikai keresletet.
NAPI Online, 2007. szeptember 21. péntek, 12:02
Fotó:

A németalföldi és szaúdi olajipari cégek közös vállalkozása, a Motiva Enterprises LLC 7 milliárd dollárt költenek a Port Arthur-i finomító bővítésére. A tervek szerint a 2010-re közel kétszeres, mintegy 600 000 hordó nyersolaj finomítására alkalmas telep lesz a legnagyobb az Egyesült Államokban. A Shell ezzel egy az Egyesült Államokban három évtizede nem látott méretű finomítóbővítést kezdett meg, arra számítva, hogy a megnövelt kapacitás termelte profit meghaladja majd a ráfordítás költségeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK