Csütörtök reggel 9 és 9,16 óra között a jegybank többszáz millió euró körüli értékben beavatkozott a a bankközi forintpiacon. Érzékeljük a sáv eltolására vonatkozó spekulációt, a forint sávját azonban nem változtatjuk meg - mondta Járai Zsigmond jegybankelnök ma délelőtt. Megfigyelők szerint nem zárható ki ma újabb kamatcsökkentés sem. Az ausztrál Virgin Blue Airlines Pty 10 új repülőgépet vásárol a Boeingtől és további 40-re tart fenn opciót a következő tíz évben. Amennyiben lehívná az összes járművet, a cég megtriplázná gépparkját és az ausztrál és délkelet-ázsiai régió legnagyobb légitársaságává válna. Az Apple Computer Inc. pénzügyi évének december 28án végződött első negyedében veszteségei - elsősorban a költségek növekedése miatt - emelkedtek. A veszteség 8 millió dollár volt 38 milliós nettó bevételek mellett - derül ki a társaság közleményéből. A negyedév végén az forgalom 7,1 százalékkal 1,47 milliárd dollárra emelkedett. A Samsung Electronics Co. negyedik negyedéves profitja közel a négyszeresére nőtt, köszönhetően a kiemelkedően jól sikerült mobilkészülék- és chipeladásoknak. A világ egyes számú memóriachip-gyártója több mint harmadával növelné befektetéseit az idén. A hagyományosan exportorienált Németország a múlt évben csupán 2,9 százalékkal volt képes növelni kivitelét, miközben 2001-ben még 5,0 százalék volt a bővülés mértéke - a német statisztikai hivatal adatai szerint. Ráadásul a GDP csupán 0,2 százalékkal bővült, ez az újraegyesítés óta a legrosszabb produkció. A 2001-es esztendő még 0,6 százalékos növekedést hozott. A nemzeti és állami jelképrendszert áttekintő szakértői bizottság részéről nem merült fel a Szent Korona és a koronaékszerek új helyre költöztetésének gondolata - cáfolta Glatz Ferenc, a kormánytestület elnöke a sajtóban megjelent híreket. Tavaly az előző évihez képest 5 százalékkal kisebb területről (2,9 millió hektár) 23 százalékkal kevesebb (11,6 millió tonna) gabonát takarítottak be Magyarországon - közölte a KSH. Már nem a legnézettebb tévéműsorok a valóságshow-k: a január 6-a és 12-e között a Big Brother VIP és a Való világ sem került a dobogóra. A tavalyi év szárnyalásához képest a Barátok közt nézettsége is némileg visszaesett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!