Ezzel egy tető alá kerül a két legjelentősebb amerikai mutató, az S&P-500, illetve a Dow Jones Industrial Average - írta a Wall Street Journal.

Az új felállás értelmében a McGraw-Hill az S&P/DJI-t tartalmazó társaság 73 százalékát tulajdonolja majd, míg a CME leányvállalatain keresztül 24,4, a Dow Jones pedig 2,6 százalékkal rendelkezik majd.

A cég a McGraw-Hill kettéválasztása után 2012 első felében kezdheti meg működését a felügyeleti jóváhagyás függvényében.

Az összesen 6000 milliárd dollár értékű eszköz benchmarkjául szolgáló mutatók az ügylet után is megtartják nevüket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!