A kezdeti bizonytalanság után pozitívan zárták a hétfői kereskedést az amerikai részvénypiacok. A Dow 0,11, az S&P 500 0,21 százalékot emelkedett, a Nasdaq indexe 0,34 százalékkal gyarapodott.

Paul Nolte, a Kingsview Asset Management portfóliómenedzsere a mai kereskedés hangulatát úgy foglalta össze a CNBC-nek, hogy a szolgáltatószektor ISM-indexe hozta meg a fordulatot a piacokon. Azt a következtetést vonták le ugyanis ebből, hogy a dolgok mégsem állnak olyan rosszul, ezért érdemes most részvényt venni - fogalmazott.

A Dow mutatója 150 pont körüli mínuszban is járt a nyitást követő percekben, azonban az éles fordulatnak és a nap közbeni kapaszkodásnak köszönhetően összejött a pluszos nap.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!