A pénteki esést jókora, két százalékot közelítő emelkedés követte a kontinens nagyobb börzéin, a szinte általános erősödést elsősorban a roppant kedvezően fogadott kínai és európai ipari adatok motiválták. Emellett egyéb jó hírek, illetve az újabb rossz szíriai hírek elmaradása is segítették a vételi kedv föllángolását, így például az UBS javított az európai részvények általános besorolásán. További támogatást kapott a piac több más pozitív befektetői banki jegyzetből is, a JP Morgan, a Nomura és a Morgan Stanley értékelése egyaránt az elemzők kellemes csalódását jelzi a megszorítások közepette javuló európai kilátások kapcsán. A Vodefone jegyzése több mint 3 százalékkal nőtt az egyesült államokbeli székhelyű Verizonnal folytatott tárgyalások hírére, amelynek keretében a Verizon Communications Inc. 130 milliárd dollárért megvásárolja a Verizon Vireless 45 százalékos részesedését a Vodafone Group Plc-től. A már korábban megszellőztetett üzlet - amelyet hétfőn késő délután jelentettek be - az egész távközlési szektorra jótékonyan hatott, az árfolyamok egyöntetűen fölfelé tartottak. A Telecom Italia jelentős drágulása mögött a piac hasonló okokat sejt, vélemények szerint az olasz cég hamarosan szintén a részese lehet egy újabb akvizíciónak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!