A közleményben emlékeztettek, hogy már a tavaly decemberi visszalépést követően úgy nyilatkoztak a cégcsoport tulajdonosai, hogy elkötelezettek a tőzsdére lépés mellett. A cégcsoport hasonló méretű tőzsdei tranzakciót tervez mint legutóbb, és szintén vegyes, nyilvános lakossági és zártkörű intézményi kibocsátással számol.

A Duna House részvényeinek nyilvános értékesítése a múlt év november elején kezdődött meg. A papírokat 4250 forintos maximum áron lehetett jegyezni. Az értékesítés megkezdése után azonban szinte azonnal kérte a társaság az értékesítés azonnali hatályú felfüggesztését a Magyar Nemzeti Banktól (MNB) a befektetők védelme érdekében.

A korábbi tájékoztatás szerint a felfüggesztés indoka az volt, hogy a részvényértékesítés időszaka alatt olyan törvényjavaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek, amely a kibocsátó egyik üzleti szegmensének - a hitelközvetítésnek - a teljesítményét befolyásolhatja.

A társaságnak a BÉT legutóbbi határozat szerint december 31-ig van lehetősége arra, hogy benyújtsa a tőzsdei kereskedés megkezdése iránti kérelmet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!