A Maktel és a T-Mobile Macedonia már évek óta azon dolgoztak, hogy működésüket egy vállalatban egyesítsék. A macedón piacon a vezetékes-mobil konvergens termékek és ajánlatok növekvő jelentősége tette szükségessé a T-Mobile Macedónia beolvadását a Maktelbe - írja a Portfolio.hu.

A T-Mobile Macedonia beolvadásával a cél az, hogy a háztartásokat kettő helyett egy jogi személy tudja ellátni vezetékes és mobil szolgáltatásokkal, valamint, hogy lehetőség nyíljon további költséghatékonyság növelő lehetőségek felkutatására.

A beolvadás a tervek szerint 2015. július 1-én lép hatályba, a csoport szintű pénzügyi hatások korlátozottak lesznek.

A Telekom macedón leánycége a csoportszintű árbevétel közel 9, az EBITDA közel 13 százalékát adja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!