A kényszerű felfügggesztés több mint 2300 papírt érintett, mintegy 4 ezer milliárd dollár értékben - ez rosszabb volt az emlékezetes 1997. augusztusinál, amikor csak a délelőtti kereskedést kellett leállítani rendszerhiba miatt.
A Fujitsu által fejlesztett szoftver csapása azután érte a tokiói kereskedőket, hogy a TOPIX index egy nappal korábban ötéves csúcson zárt. Az újraindulás után ismét felfelé indultak az árfolyamok - az MSNBC által idézett helyi vélemények szerint a fő baj inkább az, hogy a mostani krach nyomán veszélybe került az a terv, hogy a TSE jövő áprilisban maga is tőzsdére menjen.
Az irányadó Nikkei 225 index végül 1,92 százalékos emelkedéssel 13 867, 86 ponton, négyéves csúcson zárt: miután a befektetők visszatérhettek a piacra, a japán jegybank optimista előrejelzése határozta meg a kereskedési kedvet.

 

 

 

 

 


 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!