Az emelkedésben élen jártak a bányaipari társaságok részvényei. A befektetők a gyengécske tengerentúli makroadatokból azt a következtetést vonhatták le, hogy a kedvező monetáris környezetet várhatóan továbbra is fönntartják a döntéshozók, elsősorban is a Federal Reserve. A nap közben publikált - felülvizsgált amerikai GDP-, munkanélküliségi és lakáspiaci - adatok ugyanis zömmel elmaradtak az elemzői várakozásoktól, bár az ingatlanpiaci mutató hároméves csúcsra nőtt. Az Allianz papírját a Nomura által javított besorolás repítette, de az egész pénzügyi szektor az átlag fölött drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!