A Napi Gazdaság cikke

A cég részvényei ugyanis jelenleg 10 forint környékén cserélnek gazdát, azaz egyforintos elmozdulás nagyjából tízszázalékos árfolyamváltozást jelent, ami azonnal a kereskedés ideiglenes felfüggesztéséhez vezet. A cég igazgatósága érzékelte a problémát, valamint részvényesi megkeresések is érkeztek az ügyben, ezért úgy döntött, január 28-ára rendkívüli közgyűlést hív össze, hogy névértékemeléssel (részvényösszevonással) megszüntessük az egyedül a spekulánsoknak kedvező áldatlan állapotot - mondta el lapunknak Tóth Péter, a cég elnök-vezérigazgatója.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen arányú lesz a részvényösszevonás, a névérték mennyire emelkedik majd a jelenlegi 25 forintról, ám minden valószínűség szerint meghaladja majd a pár évvel ezelőtti száz forintot. A közgyűlés ezzel párhuzamosan módosítja a vezetői részvényopciós programot, ám abban tényleges változás nem történik, pusztán a darabszámot és a lehívási árfolyamot igazítják az új névértékhez.

A társaság 49 százalékos tulajdonában álló Visonka Kft. taggyűlése pénteki találkozóján a kft. törzstőkéjének hárommillió forintról 230 millió forintra emeléséről döntött. Az emelésre 117 millió forint erejéig a törzstőkén felüli vagyon terhére került sor, ennek keretében a Phylaxia 57,3 milliós törzsbetétet szerzett. Ezt meghaladóan a tőzsdei cég 53,9 millió forintos számlakövetelést apportált a kft.-be, tulajdonostársa, az East-West Technology LLP 4,67 millió darab Phylaxia-részvénnyel járult hozzá a vagyonnöveléshez.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!