Figyelembe véve a 2020-as üzleti év eredményét, az erős mérleget, a jövőbeli befektetési terveket és a makrokörnyezet esetleges változásaiból adódó bizonytalanságot, az igazgatóság azt javasolja a közgyűlésnek, hogy állítsa vissza az alap osztalékfizetést a korábbi évek tendenciájához hasonló szintre, miután a COVID-19 miatt tavaly osztalékkifizetésre nem került sor.

A Mol februárban közzétett gyorsjelentése szerint a járvány miatt a csoport eredményei romlottak tavaly 2019-hez képest, az újrabeszerzési árakkal becsült, tisztított EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 16 százalékos csökkenéssel 630 milliárd forint (2,05 milliárd dollár) volt.

A Mol részvényeivel a prémium kategóriában kereskednek a Budapesti Értéktőzsdén. A részvény pénteken 2222 forinton zárt, történelmi minimuma 1007 forint, történelmi maximuma 3876 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!