Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az osztalékfizetés kezdő napja 2019. május 28-a.

A társaság április 11-re összehívott éves rendes közgyűlésére készített, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán este közzétett igazgatósági előterjesztés szerint a közgyűlés dönt a Rába akvizíciós programjáról, amely az igazgatóság szerint a cég organikus fejlődését szolgálja.

A társaság idén megvásárolná a Rekard csoporthoz tartozó Diagonal Valor Kft.-t, valamint a Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft. 24,9 százalékos részesedését, majd 2021-ben az utóbbi cég a 75,1 százalékos részesedését. A tervezett akvizíció ellenértéke 700 millió forint.

A Rekard több mint fél évszázados múltra visszatekintő, 180 embert foglalkoztató győri vállalatcsoport, amelynek fő profilja hajtástechnikai részegységek és alkatrészek gyártása.

A Rába-csoport árbevétele tavaly volt a legmagasabb az elmúlt 10 évben, 10,9 százalékkal 48,6 milliárd forintra nőtt. Eközben a teljes átfogó eredménye 23,7 százalékkal 1,19 milliárd forintra mérséklődött.

A Rába részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír szerdai záró ára 1205 forint volt, éves minimuma 1105 forint, éves maximuma 1480 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!