A CIG Pannónia Nyrt. ma délelőtti közgyűlésén a 40 százalékos arányban megjelent részvényesek (az első közgyűlés a múlt héten határozatképtelen volt) úgy döntöttek, hogy nem fizetnek osztalékot a társaság magyar mérleg szerint 569 milliós, az IFRS szerint 922 milliós tavalyi adózott eredményéből. Az indoklás szerint a növekedés tőkeigénye jelentős lehet az idei évben, ugyanakkor később továbbra is tervezik az osztalékfizetés megkezdését. Bár a döntés egyhangú volt, némi vita azért megelőzte.

Kádár Gabriella vezérigazgató a közgyűlésen elmondta, a működését nyolc éve megkezdő biztosító 2013 végétől állt új pályára, a folyamat mostanra befejeződött. Az eddigi időszakot - mint ismeretes - a Brókernet hálózatára támaszkodó gyors, de nem megalapozott növekedés jellemezte, azóta is sok a visszamondott biztosítás ebből az állományból. Tavaly már egyáltalán nem hozott biztosításokat a cégnek a Brókernet-utód Quantis, a saját hálózat viszont megduplázta a forgalmát.

A működés ésszerűsítése is meghozta a gyümölcseit, a tavalyi egymilliárdot közelítő eredmény a következő években organikus módon emelkedhet - derült ki a vezérigazgató beszámolójából.

A közgyűlésen ugyan nem került szóba, de az elmúlt napokban a sajtóban olvashatóak voltak olyan feltételezések, hogy a CIG Pannónia Nyugdíjpénztár 10 százalékos tulajdonszerzése az állam által privatizált MKB Bankban nem puszta véletlen, a CIG Pannóniának esetleg tervei lehetnek az MKB biztosítóival.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!