A kétmilliárdos, rekordösszegű osztalék alapja a kimagasló 2021-es üzleti teljesítmény, a kifizetés ezért nem veszélyezteti a vállalati stratégiát. Az Alteo tartalékai a lehetséges kockázatok kezelésére is elegendőek - írta cég.

A kifizetésből egy részvényre bruttó 103 forint osztalék jut - derül ki a BÉT honlapjáról. A tavalyi osztalék bruttó 24 forint volt.

A közgyűlésen szintén elfogadták a 2021-es konszolidált beszámolót, majdnem 12,9 milliárd forintos EBITDA-val (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény), amely 134 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A cég tavalyi 5,9 milliárd forintos, szintén rekordszintű konszolidált nettó eredménye 892 százalékkal nőtt éves összevetésben.

Az Alteo vezérigazgatója a közlemény szerint folytathatónak látja a növekedést. Ifj. Chikán Attila hangsúlyozta, hogy a cég a megújuló energiákban, a kiegyenlítő energiák piacán, és a villamosenergetika szabályozási kapacitásában a legaktívabb, vagyis olyan területeken, amelyeket kevésbé érint a válság.

A társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei múlt hét csütörtökön 2370 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 1200 és 2570 forint között változott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!