Osztalékfizetésről döntött a nyomda

Részvényenként 84 forintos osztalék kifizetéséről határozott az ANY Biztonsági Nyomda csütörtöki közgyűlése a tavalyi 65 forint után, az osztalékfizetés időpontja július 5. - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Domokos Erika, 2017. április 6. csütörtök, 17:47
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint a 2016. évi adózott eredményből összesen csaknem 1 milliárd 243 millió forintot fizetnek ki osztalékként a részvényeseknek. A társaság birtokában lévő saját részvényekre eső osztalékot a részvényesek között arányosan osztják ki  írja az MTI.

A közgyűlés a társaság mérlegét mintegy 9 milliárd 553 millió forint mérlegfőösszeggel, csaknem 813 millió forint adózott eredménnyel; a társaság konszolidált mérlegét pedig 15 milliárd 373 millió forint mérlegfőösszeggel, csaknem 1,6 milliárd forint adózott eredménnyel, és 1,2 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel jóváhagyta.

Az igazgatóság a közgyűléstől felhatalmazást kapott saját részvények vásárlására a jegyzett tőke 20 százalékának erejéig, a munkavállalói és vezetői opciós részvényvásárlási program fedezetének biztosítására, illetve a részvények árfolyam-ingadozásának esetén a gyors beavatkozás lehetőségének megteremtése érdekében. A felhatalmazás 2018. október 6-ig szól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK