A PannErgy pénteken tartotta megismételt, éves rendes közgyűlését, ahol 10,982 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 36,692 millió forint adózott eredménnyel elfogadták a társaság 2021-es, a nemzetközi számviteli standardok (IFRS) alapján elkészített egyedi beszámolóját - írja az MTI.

Ezen felül tudomásul vették és elfogadták a konszolidált, IFRS szerinti éves beszámolót 26,883 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 897 millió forintos nyereséggel.

Mindezek mellett a közgyűlés felhatalmazta az igazgatótanácsot, hogy legfeljebb 600 millió forint értékben saját részvényt vásároljon, legalább 1, legfeljebb pedig 1400 forintos részvényenkénti árfolyamon.

Az igazgatótanács legfeljebb annyi 20 forint névértékű törzsrészvény megszerzésére jogosult, hogy a saját részvények állománya a teljes kibocsátott részvényállományra vetítve a 25 százalékot a felhatalmazás hatálya alatt ne haladja meg. A felhatalmazás május 2-tól 2023. április 13-ig terjedő időszakra szól.

A közgyűlésen arról is döntöttek, hogy a társaság jelenlegi több mint 421 millió 93 ezer 100 forint összegű alaptőkéjét 21 millió 93 ezer 100 forinttal, 400 millió forintra leszállítják.

A társaság azért ismételte meg április 29-én a közgyűlését, mert az április 13-án megtartott közgyűlés határozatképtelen volt - derül ki a vállalat közleményéből.

A PannErgy Nyrt. részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír ára pénteken délután 1035 forint volt, az elmúlt egy évben 794 és 1175 forint közötti árfolyamon kereskedtek vele.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!