Osztalékot fizet a Finext

A Finext hétfői közgyűlési határozata értelmében a 2010-es évre részvényenként bruttó 7393 forint, azaz összesen közel 3,7 milliárd forint osztalékot fizet - jelentette be a társaság a BÉT honlapján.
Józsa Bernát, 2011. február 14. hétfő, 15:50
Fotó:


A teljes összeg terhére a Finext tavaly már 3,37 milliárd forint osztalékelőleget kifizetett, így a különbözetet, papíronként bruttó 650 forintot fizeti majd a társaság február 28-án.

Az osztalékra jogosító részvényekkel legutoljára február 16-án lehet kereskedni. Azaz csak lehetne, mivel az igencsak zárt tulajdonosi tulajdonosi struktúra folytán forgalma gyakorlatilag nincs a papíroknak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK