Osztalékot fizet az ANY nyomda

Részvényenként 65 forintos osztalék kifizetéséről határozott az ANY Biztonsági Nyomda hétfői közgyűlése, az osztalékfizetés időpontja július 5. - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
MTI-Eco, 2016. április 4. hétfő, 20:20
Fotó: Napi.hu

A társaság birtokában lévő saját részvényekre eső osztalékot a részvényesek között arányosan szétosztják, így a ténylegesen kifizetendő osztalék valamivel magasabb lesz. A BÉT prémium kategóriájában jegyzett nyomdaipari cég a 2015. évi adózott eredménye mellett az eredménytartalékot is felhasználja az osztalékfizetéshez, az osztalék azonban így is alacsonyabb az előző évben fizetett 75 forintnál.

A közgyűlési jegyzőkönyv szerint a Biztonsági Nyomda összesen 961,652 millió forint osztalékot fizet ki, részben a magyar számviteli törvény szerinti 766,053 millió forint adózott eredményéből, amelyet az eredménytartalékából kiegészít 195,599 millió forinttal.

A közgyűlés a társaság konszolidált beszámolóját 21,4 milliárd forint árbevétellel és 931,7 millió forint mérleg szerinti eredménnyel jóváhagyta.

Az igazgatóság a tulajdonosoktól felhatalmazást kapott saját részvények vásárlására a jegyzett tőke 20 százalékának erejéig a munkavállalói és vezetői opciós részvényvásárlási program fedezetének biztosítására. A felhatalmazás 2017. október 4-ig szól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2016.04.04 23:13

Az ANY Biztonsági Nyomda komoly kormányzati hátszéllel működő cég, biztos állami megrendelései vannak, így nyugodtan tömheti pénzzel a részvényeseit az eredménytartalékaiból is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html