Osztrák elnök a pesti börze élén?

Bécsi hírek szerint a Budapesti Értéktőzsde részvényeinek 68,5 százalékát birtokló osztrák konzorcium azt fontolgatja, hogy a március 31-i tőpzsdeközgyűlésen Michael Buhlt, a Bécsi értéktőzsde társveczérigazgatóját ültetné a BÉT-igazgatóság elnöki székébe, ami aligha kedvezne a BÉT-részvények tőzsdei bevezetésének.
NAPI Online, 2008. március 20. csütörtök, 06:40
Fotó:

Éles szócsaták várhatók a közgyűlésen, a legnagyobb magyar tőzsdei cégek végső esetben akár a parkettről való kivonulás gondolatát is felvetnék, ha úgy érzik,a BÉT jövőjét kedvezőtlenül befolyásoló döntéseket erőltetnek a részvényesekre a nagytulajdonosok.

Részletek a Napi Gazdaság mai számában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK