Osztrákokkal kutat közösen a Mol Magyarországon

Nyugat-Magyarországon végez közös kutatási és kitermelési tevékenységet a Mol és az osztrák RAG.
NAPI, 2011. október 24. hétfő, 11:30
Fotó: Napi.hu

A Mol Nyrt. és a Rohöl-Aufsuchungs AG (RAG) október 20-án megállapodásokat írt alá a Balatontól délre, Nyugat-Magyarországon található inkei kutatási terület közös kutatására és termelésére vonatkozóan. A kutatási terület a partnerek által egyenlő arányban birtokolt MOL-RAG West Kft. tulajdonában van - közölte a magyar olajtársaság.

Az együttműködés célja, hogy további magyarországi gáz- és olajforrásokat biztosítson és javítsa az ország energiabiztonságát. Emellett mindkét fél számára további lehetőségeket nyújt, hatékonyabb kutatási és mezőfejlesztési tevékenységet biztosít és ösztönzi a hazai kutatási tevékenységet szolgáló beruházásokat.

A Mol és a RAG további hasonló együttműködési lehetőségeket keres a jövőben - fogalmaz a közlemény

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK