Legutóbb április 1-jén jelentették be, hogy organikus növekedési stratégiájuknak megfelelően 250 millió lejjel nőtt a bank alaptőkéje.

Az MTI bukaresti irodájához szerdán eljuttatott közlemény szerint a tőkeemelést december 20-án vette nyilvántartásba a román Országos Cégbíróság adatbázisa.

Kapcsolódó

Az organikus növekedési stratégiával, az Apollo programmal és az egyéb fejlesztésekkel egyidőben az OTP Bank Románia hitelezési és megtakarítási tevékenysége folyamatosan növekszik a legfontosabb szegmensekben. Ezek az eredmények a folyamatos modernizálási és digitális beruházásoknak, valamint a csapat bővítésének köszönhetők, és indokolják az alaptőke további emelését is.

A részvényesek december 15-i közgyűlésén elfogadták az OTP Bank Románia alaptőkéjének az emelését 200 000 160 lejjel, amelyet részvényesként az OTP Bank Nyrt. jegyzett és fizetett be. Ennek eredményeként 833 334 új részvényt bocsátottak ki, amelyeknek a névértéke egyenként 240 lej. Ennek következtében a bank jegyzett és befizetett tőkéje elérte a 2 279 253 360 lejt, amely 9 496 889 névre szóló, egyenként 240 lej névértékű részvényből áll.

A bank tulajdonosi szerkezete így módosult: az OTP Bank Nyrt.-nek 9 496 885 névre szóló részvénye és 2 279 252 400 lej tőkerészesedése van, ami a teljes alaptőke 99,9999 százalékát teszi ki, a Merkantil Bank Zrt. 4 darab névre szóló részvényt és 960 lej részesedést birtokol.

Az OTP 16 éve van jelen a román piacon. Azt a célt tűzte ki az Apollo névre keresztelt növekedési programja révén, hogy öt év alatt, 2024 végére 2,5 százalékról 5 százalékra növeli piaci részesedését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!