A Stoxx Europe 600 indexe 0,4 százalékos erősödéssel ötéves csúcsra, 311 pontra emelkedett szerdán. A főbb nyugat-európai indexek szintén nyereségben zártak: az FTSE-100 és a CAC-40 0,1, míg a DAX 0,6 százalékkal kerültek feljebb. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 1,3, a madridi IBEX-35 0,8 százalékos pluszt ért el, míg az athéni ASE tőzsdemutató 0,4 százalékot vesztett.

A jó hangulat részben a szíriai ellencsapás halasztásának, részben pedig az eurózóna gazdaságának erősödésére utaló jeleknek - egyebek mellett egy nem várt csökkenést mutató brit munkanélküliségi adatnak - volt köszönhető. A páneurópai indexen belül az ARM Holdings 4,8 százalékos emelkedése volt kiemelkedő, amely a Deutsche Bank azon megjegyzésének volt a következménye, miszerint a cég az haszonélvezője lehet majd az új, iPhone 5S készülékek eladásainak.

A húzóerők között voltak a dél-európai bankok is egy J.P. Morgan Cazenove által tett pozitív kijelentés hatására. Az UniCredit egy felminősítés miatt 3,6 százalékot ugrott. Az Intesa Sanpaolo árfolyama szintén felminősítés miatt emelkedett 1,7 százalékot. A HSBC Holdigs részvényei ezzel szemben egy százalékot estek, miután a J.P. Morgan Cazenove tartásra húzta le a papírok ajánlását.

Németországban egyebek mellett a közműcégeknek volt erős napjuk: az RWE 7, az E.ON 4,8 százalékkal drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!