A BUX ezzel - az óvatos nyitás után - bőven felülteljesítette a vezető nyugat-európai tőzsdemutatókat, az amerikai piac pedig ünnepnap miatt zárva volt, így nem mutatott irányt.

A vezető papírok között a legtempósabban az OTP drágult. A nem egészen kilencmilliárdos forgalom több mint felét adó bankrészvények 2,5 százalékkal 5020 forintra emelkedtek úgy, hogy a nap jó részét az ötezres szinttel küzdve töltötték.

Harmadekkora forgalom mellett erősödtek a Mol részvényei 1,4 százalékkal 21 690 forintra. A jobbára a múlt péntek záróára környékén legyező Telekom kora délután vett lendületet, a 687 forintos záróár végül másfél százalékos többletet jelentett és csak egy forinttal maradt el a napi maximumtól.

A gyógyszerpapírok vegyes teljesítményt nyújtottak, a Richter 0,5 százalékkal 48 020 forintra emelkedett, miközben az Egis 0,4 százalékkal 20 420 forintra gyengült. Nem tartottak egy irányba az áramszolgáltatók sem, az Elmű hajszálnyi veszteségével szemben az Émász 0,8 százalékkal kereken 22 ezer forintra javított.

A nap nyertese a múlt héten hatalmas nyereségről beszámoló Orco részvénye lett, a pénteki záróára alatt rajtoló papír több lépcsőben drágult egészen 2055 forintig, ami 8,2 százalékos többletnek felelt meg.

Nagyot lépett előre a Pannergy is: a részvények azután drágultak 5,8 százalékkal 586 forintra, hogy a cég közölte, miskolc-mályi geotermikus fúrása a vártnál sokkal jobb eredménnyel járt, a projekt teljes megvalósítása az éves EBITDA-t 650 millió-1,3 milliárd forinttal is megdobhatja.

A nap vesztese címet a Phylaxia érdemelte ki, a papír 2,3 százalékkal 42 forintra esett.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!