Ötezer forintos cseredíjat kér az OTP

Az OTP Bank Rt. igazgatósága közzétette az április 25-i közgyűlés elé terjesztendő részvényátalakítási javaslatát. Eszerint az 1 millió 150 ezer darab elsőbbségi részvényt – amelyből 927 ezer 625 darab a bank kezében van – darabonként 5157 forint csereérték-különbözet megfizetése ellenében alakítanák át törzsrészvényekké. Ha a javaslatot elfogadják – ez aligha kétséges –, akkor ismét csak egyféle OTP-részvény forog majd a parketten. A cseredíj a bank szándékai szerint a két sorozat közötti értékkülönbözetet tükrözi, ám maga a cseredíj intézménye sem problémamentes. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.
NAPI, 2001. április 19. csütörtök, 07:00
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK