Öthetes mélyponton zártak az európai börzék

A görög leminősítés és az olasz negatív kilátások nyomán nekilóduló, világszerte tomboló eladási hullámban öthetes mélyponton 2 százalék körüli eséssel végezték a hétfői kereskedést a vezető európai tőzsdemutatók. Sőt mi több, a mai eséssel eddigi éves teljesítményük szaldója is mínuszba fordult.
NAPI, 2011. május 23. hétfő, 18:14
Fotó:

Az esésben az autógyártók részvényei jártak az élen, a szektor teljesítményét mérő alindex 2,9 százalékos mínuszt mutatott a nap végén. Ebben szerepet játszott az is, hogy a csalódást keltő ázsiai, európai és amerikai adatok folytán erősödtek az autók iránti globális kereslet visszaesésére vonatkozó aggodalmak is.

A Commerzbank legújabb tőkeemelésének bejelentése folytán zuhant közel 5,3 százalékkal, míg a légitársaságok árfolyamainak az újabb izlandi vulkánkitörés tett be. A Lufthansa 3,5, a KLM pedig 4,5 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK