Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Mol Nyrt. április április 23-án 10 órakor tartja éves rendes közgyűlését a budapesti Helia szállóban. (Két nappal később ugyanott lesz az OTP-közgyűlés is.)

A közgyűlés szokásos napirendi pontjain túl első alkalommal választanak majd olyan igazgatósági és felügyelő bizottsági tagot, akit a Magyar Energia Hivatal jelöl, a földgázellátásról szóló 2003. évi XLII. törvény 4/A. §-ában foglalt rendelkezés alapján.

További érdekesség az alaptőke-leszállítási terv. Ez azt jelenti, hogy 5 483 775 darab "A" sorozatú, névre szóló, 1000 forint névértékű, dematerializált, a társaság tulajdonában lévő törzsrészvény (saját részvény) bevonásával az alaptőkét közel 5,5 milliárd forinttal 104,2 milliárdra csökkentenék. A lépés oka, hogy így alakítsák át a tőkeszerkezetet a  részvényesi hozam növelése érdekében.

A Molnál lévő saját részvények száma a legutóbbi bejelentés szerint - a pénteki, húszezres vásárlással együtt - 122,6 ezer darab, de jelentős pakettek vannak kölcsönadva. Amint arra az MTI beszámolója emlékeztet, a Mol Nyrt. március 9-én megállapodott az MFB Invest Zrt.-vel, hogy a 2007. július 2-án az MFB részére kölcsönadott 10,9 milló darab törzsrészvényből 6,4 milliót az MFB visszaad a Molnak. Tavaly júniusban írták alá a megegyezést az OTP-vel, 8,8 millió darab saját részvény kölcsönadásáról, mellyel az OTP befolyása 9,1 százalékra, 9,8 millió darab részvényre emelkedett a Molban. Egy tavaly szeptemberi bejelentés szerint az OTP közvetlen és közvetett tulajdonában több mint 10 millió darab Mol-papír volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!